Cine sunt

Sunt Mădălina Scutelnicu, iubesc copiii și îmi place să scriu. 

Timp de 10 ani, am fost om de radio și jurnalist de investigații. Eram convinsă că asta voi face până la pensie.

Însă, într-o zi, am simțit nevoia să mă implic mai mult și, fără să mai stau pe gânduri, m-am înscris la Facultatea de Drept.

Din anul 2006 profesez ca avocat, dar pasiunea pentru scris nu am abandonat-o niciodată.

În 2016, având un dosar de divorț la Judecătoria Blaj, am descoperit că magistratul care conducea ședința avea un mod atipic de abordare a cauzelor, punând și un strop de suflet în cazurile cu copii.

Profund impresionată de maniera în care judecătorul își făcuse meseria, am scris textul „Doamna cu pantofi albaștri”, care s-a viralizat rapid, ajungând, după estimările actuale, să fie citit de peste 6 milioane de oameni.

Pentru impactul creat de acest articol în lumea juridică, site-ul www.avocatura.com mi-a conferit, în luna iulie 2016, primul titlu de “Cavaler al avocaturii”.

Conceptul de “judecător cu pantofi albaștri”, pe care l-am creat, descrie un magistrat preocupat de profesie, care tratează fiecare caz cu maximă seriozitate și implicare, fiind conștient că rolul lui este acela de a pronunța o soluție corectă.

Prin natura profesiei, lucrez și cu copii. Astfel, am ocazia să văd maniere diferite în care oamenii își cresc micuții. Adesea, însă, rămân cu un gust amar, când constat cât de puțin pun preț, unii părinți, pe sufletele copiilor lor.

De ce să nu existe și PĂRINȚI CU PANTOFI ALBAȘTRI, pe care orice copil din lumea asta ar merita să-i aibă?

Așa s-a născut ideea acestui blog, din dorința de a vă povesti ce am învățat bun din dosarele mele cu minori, de a vă relata despre cum am procedat eu cu fiul meu, Radu, de a vă da idei, de a ne amuza împreună.