CSM-ul o felicită public pe ”Doamna cu pantofi albastri” și pe avocata sibiancă Mădălina Scutelnicu

 

Judecătoarea momentului în România, Camelia Folea de la Judecătoria Blaj, cunoscută și ca ”Doamna cu pantofi albastri”, a primit felicitări publice din partea Consiliului Superior al Magistraturii din România. Avocata sibiancă Mădălina Scutelnicu a primit și ea felicitări pentru faptul că a făcut publică experiența trăită în sala de judecată.

Consiliul Superior al Magistraturii a adresat felicitări publice judecătoarei Camelia Folea pentru modul în care a judecat un caz dificil într-un proces civil în care o mamă a încercat din răsputeri să reintre în custodia copilului aflat în grija fostului ei soț.

Purtătoarea de cuvânt a CSM-ului Daniela Pantazi, a fost prima care a adresat felicitările sale pentru judecătoare și avocata Mădălina Scutelnicu.

”În calitate de judecător specializat în dreptul familiei şi formator INM în acest domeniu, nu pot decât să o felicit pe „Doamna cu pantofi albaştri”, doamna judecător Camelia Folea de la Judecătoria Blaj! O felicit totodată şi pe doamna avocat Mădălina Scutelnicu pentru bunăvoinţa de a ne împărtăşi experienţa sa din instanţă! Totodată, doresc să vă asigur că din ce în ce mai mulţi auditori de justiţie şi judecători din România am înţeles pe deplin noua viziune a Codului civil asupra relaţiilor de familie dintre părinţi şi copii în caz de divorţ/separare/conflict şi conştientizăm efectele pe termen lung asupra dezvoltării copiilor a felului în care se derulează procedurile judiciare, dar mai ales a măsurilor adoptate, care trasează destine de copii, părinţi, familii.

Aş face însă un apel şi către părinţii aflaţi în astfel de situaţii de viaţă: nu uitaţi că sunteţi în primul rând responsabili pentru binele copiilor voştri, sunteţi cei care le cunoaşteţi cel mai bine nevoile!
Lăsaţi ego-ul şi dorinţa de răzbunare la o parte, copiii vă iubesc natural în mod egal. Adaptarea sa la o nouă viaţă după divorţ depinde în primul rând de cât de bine răspundeţi, împreună, la nevoile sale de iubire, siguranţă şi ataşament. Până să purtaţi o luptă judiciară în faţa unui judecător, aveţi posibilitatea de a apela cu încredere la alţi profesionişti care vă pot ajuta să vă protejaţi copiii şi pe voi înşivă de traumele unei separări: avocaţi, psihologi, mediatori. Cred cu tărie că divorţul poate fi unul sănătos, iar copiii fericiţi şi după separarea părinţilor”, a spus aceasta.
CITEȘTE ȘI: Ea este ”Doamna cu pantofi albaștri”. Judecătoarea e acum celebră în toată România
Iată mai jos mesajul oficial postat de reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii pe pagina de Facebook:
”Ne bucurăm că activitatea doamnei judecător Camelia Folea de la Judecătoria Blaj a fost remarcată atât de către profesionişti, cât şi de mass media şi publicul larg. O felicităm pentru modalitatea în care şi-a exercitat atribuţiile de serviciu şi, în acelaşi timp, susţinem promovarea exemplelor pozitive din magistratură, a tuturor celor care îşi îndeplinesc profesia cu onoare, conştiinţă şi integritate.

VEZI ȘI: DREPTATEA poartă pantofi albaștri – INCREDIBILA POVESTE A REGĂSIRII unei mame cu copilul ei, într-o sală de judecată
Încă de la momentul adoptării noului Cod civil în anul 2011, prin intermediul Institutului Naţional al Magistraturii, am fost preocupaţi de formarea profesională adecvată a auditorilor de justiţie şi a judecătorilor în domeniul dreptului familiei prin promovarea unei justiţii în interesul copiilor, inclusiv pe componenta de audiere a acestora, conform nevoilor specifice ale minorilor şi în acord cu reglementările internaţionale şi europene în materie. Avem în vedere extinderea formării profesionale a magistraţilor în acest domeniu în scopul îmbunătăţirii practicilor judiciare zilnice în interesul superior al minorului. Prin intermediul acestor programe, dorim să creştem calitatea actului de justiţie şi să ne asigurăm că judecătorii care intră în contact cu copiii în timpul procedurilor judiciare în cazurile de familie şi nu numai, primesc formarea interdisciplinară necesară cu privire la drepturile și nevoile specifice ale copiilor aparținând unor grupuri diferite de vârstă, precum și cu privire la procedurile care li se potrivesc, în conformitate cu Orientările Consiliului Europei privind Justiția în Interesul Copilului, adoptate în anul 2010, în scopul soluţionării cauzelor într-o manieră care să respecte, promoveze şi garanteze drepturile copilului. Să nu uităm însă că, potrivit legii 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, răspunderea pentru creşterea şi asigurarea dezvoltării copilului revine în primul rând părinţilor, aceştia având obligaţia de a-şi exercita drepturile şi de a-şi îndeplini obligaţiile faţă de copil ţinând seama cu prioritate de interesul superior al acestuia, inclusiv în cursul desfăşurării procedurilor judiciare în care sunt implicaţi minorii”.
Citește AICI povestea care a înduioșat întreaga Românie!

CSM-ul o felicită public pe ”Doamna cu pantofi albastri” și pe avocata sibiancă Mădălina Scutelnicu

Lasă un răspuns