Respect! Primul titlu de «CAVALER AL AVOCATURII» i se acordă avocatului Mădălina Scutelnicu, autorul „Doamnei cu pantofi albaștri”

Respect! – Primul titlu de «CAVALER AL AVOCATURII» i se acordă avocatului Mădălina Scutelnicu, autorul „Doamnei cu pantofi albaștri”

Avocatura.com, „arbitrul eleganței” în lumea juridică!

Preambul: Ne-am asumat în mod conștient și voit rolul de „arbitru al eleganței” în lumea juridică. Unii știu de ce, iar alții pur și simplu ne invidiază. Scriem aparte și năzuim că o facem bine. Vedem dincolo de aparențe, robe și pledoarii. „Povestim” viețile avocaților, magistraților și nu numai, așa cum poate nici ei nu le pot vedea. Promovăm binele și normalul și „amendăm” derapejele și abuzurile. „Construim” prestigiul profesiilor juridice. Credem în fapte mici, dar săvârșite din suflet. Nu ne lăsăm orbiți de „lumină”, ci doar ne potrivim „privirea” astfel încât să vedem prin ea…

Povestea „Doamnei cu pantofi albaștri” a fost pentru noi unul din acele momente în care îți (re)amintești de ce iubești ceea ce faci. „Povestea”, spusă de avocatul Mădălina Scutelnicu, nu mai necesită niciun comentariu. Ne-a lăsat pe toți fără cuvinte!

Însă, sunt cuvinte care trebuie spuse și îndreptate către cea care a făcut posibil ca un fapt atât de mărunt, dar totuși atât de puternic, să ajungă la sufletul și conștiința multor oameni: avocatul Mădălina Scutelnicu.

Fără doar și poate, comportamentul magistratului Camelia Folea de la Judecătoria Blaj merită cel mai sincer respect. În același timp, fără „viziunea” avocatului Mădălina Scutelnicu, o întâmplare așa frumoasă ar fi rămas în anonimat.

De aceea, Avocatura.com, în virtutea crezului său și a rolului asumat, dorește să-i confere Mădălinei Scutelnicu titlul de «CAVALER AL AVOCATURII», pentru următoarele considerente: 

  • Dacă aceasta nu și-ar fi tratat cauza cu implicare și „suflet”, poate că nici soluționarea ei nu ar fi fost cea care a avut loc în final.
  • Pentru faptul că nu s-a dat bătută și a câștigat cauza.
  • Respectul arătat rolului judecătorului și a muncii acestuia.
  • Modul aparte în care a ales să spună lumii o poveste tristă, dar care s-a dovedit a conține multe învățăminte.
  • Frumusețea sa umană, deoarece numai un om frumos poate „povesti” atât de aparte realitatea ce îl înconjoară.
  • Impactul creat atât în lumea juridică, cât și în cea „non-juridică”.
  • Schimbarea percepției publicului larg față de două profesii „cheie” ale sistemului juridic: magistratul și avocatul.​
  • Pentru contribuția adusă la îmbunătățirea relației dintre avocați și magistrați.

https://www.avocatura.com/stire/15356/respect-primul-titlu-de-cavaler-al-avocaturii-i-se-acorda-avocatului-madalina-sc.htmlN.B: Titlul de «CAVALER AL AVOCATURII” se acordă acelor profesioniști în Drept care își aduc contribuția la construirea prestigiului profesiei, care își desfășoară activitatea cu pasiune și implicare. Simbolic, acest titlu nu este altceva decât manifestarea recunoștinței Avocatura.com și a cititorilor ei pentru acele persoane care „înnobilează” ceea ce fac.

 

Lasă un răspuns